Anton Kettunen halusi tehdä osuutensa maailman hyväksi – näin alkoivat lähihoitajaopinnot

Anton Kettunen halusi tehdä osuutensa maailman hyväksi – näin alkoivat lähihoitajaopinnot

Usein kuulee sanottavan, että syksy on uuden alku. Luonto pukee uuden asun ylleen ja samaan aikaan monilla käynnistyy uusi opiskeluvuosi. Monilla jopa ensimmäinen.

Näin on ollut myös näyttelijä-muusikko Anton Kettusen kohdalla. Hänen elämässään alkoi eräällä tapaa uusi aikakausi. Hän on nimittäin aloittanut lähihoitajaopinnot Keudassa. Nyt kun syksy on kääntynyt talveksi, ovat Tuusulan toimipisteen tilat ehtineet tulla hänelle tutuiksi.

Ensimmäisen opiskelukuukauden aikana Kettunen pääsi tutustumaan oppilaitokseen, opettajiin ja opintojen sisältöön. Mutta myös kauaskantoisempiakin keskusteluita käytiin: mitä työelämä tuleville lähihoitajille mahdollistaa.

”Hienoahan näissä opinnoissa on se, että voit saada lyhyessä valmiudet lähteä toteuttamiseen itseäsi työelämään. Voit harjaannuttaa itseäsi työn ohella. Se on aika huikeaa”, Kettunen luonnehtii.

Mikä sitten sai luovan ilmaisijan hakeutumaan lähihoitajaopintoihin? Päätös ei syntynyt hetkessä, vaan pitkän harkinnan tuloksena. Kettuselle on monien vuosien ajan sanottu, että hän sopisi hyvin hoitoalalle. Kettunen on kiinnostunut ihmisten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista: kehon ja mielen hyvinvoinnin tasapainosta. Hän onkin kouluttautunut aikoinaan personal traineriksi.

”Tällä hetkellä haluan saada lähihoitajaopintojen jokaiselta osa-alueelta kokemusta, jotta kokonaisuus vahvistuisi. Mutta sydämelläni ovat mielenterveysasiat. Jokainen meistä kamppailee omien asioiden kanssa päivittäin. On tärkeää rakentaa avoimempaa ilmapiiriä, jotta pahaa oloa voi tuoda ulos, sillä se puhdistaa. Täytyy voida olla turvallista olla vajavainen”, Kettunen pohtii.

Pohdintojen myötä Kettunen päätti, että hän haluaa tehdä oman osansa paremman huomisen hyväksi. Hän koki lähihoitajaopintojen olevan tähän sopiva väylä.

”Ikinä ei ole liian vanha, tyhmä tai fiksu oppimaan uutta, jos sinulla on vain halu oppia. Lähihoitajaopinnot ovat yksi tie oppia ymmärtämään itseäsikin paremmin.”Reilu vuoden ajan Yhdysvalloissa asunut ja näyttelijäkoulua käynyt Kettunen uskoo, että kokemukset Yhdysvalloista antavat paljon myös lähihoitajaopintoihin. Kettunen sai kohdata erilaisia ihmisiä, kuulla monenlaisia tarinoita ja asua monenlaisissa paikoissa, joista osassa sai olla jopa varuillaan. Nämä kaikki ovat laajentaneet hänen maailmankatsomustaan.

Kettunen kokee myös kiitollisuutta Suomen turvallisuudesta ja maksuttomasta koulutusmahdollisuudesta. Kokemus on näyttänyt hänelle, että ne eivät ole kaikille itsestäänselvyys.

”Vielä on kuitenkin paljon tehtävää, että saataisiin hyvinvointi hyvälle tasolle. Toivottavasti uusi soteuudistus tulee auttamaan tilannetta, että saataisiin hoitoalalle työkaluja. Henkisesti on raskasta, kun haluaisi pelastaa koko maailman”, Kettunen hymyilee.

Luova tekeminen tulee kuitenkin aina toimimaan Kettusen voimavarana, joten musiikinteko ei ole jäämässä pois. Kettuselta tulikin juuri ulos uusi kappale Elämä on lahja, joka käsittelee voimakkaasti mielenterveyttä.

”Hyvinvointi on kaikki kaikessa.”

Lue artikkeli Keudan sivuilta: https://www.keuda.fi/tietoa-keudasta/tietoa-keudasta/ajankohtaista/anton-kettunen-halusi-tehdae-osuutensa-maailman-hyvaeksi-naein-alkoivat-laehihoitajaopinnot/

Lue lisää sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta tästä!

Katso Elämä on lahja -kappaleen musiikkivideo tästä!