Pojan ja isän yhteinen kappale – Järvenpääläinen Anthuan jatkaa musiikkikuvioita Suomessa

Pojan ja isän yhteinen kappale – Järvenpääläinen Anthuan jatkaa musiikkikuvioita Suomessa

Suomeen Yhdysvalloista palannut Anton Kettunen eli taiteilijanimeltään Anthuan pääsi karanteenin jälkeen jälleen tekemään musiikkia.

27-vuotias järvenpääläinen näyttelijä ja musiikintekijä julkaisi yhdessä isänsä kanssa kappaleen Nimeesi huudan, joka kertoo rakkaudesta.

–  Latinomusiikki on ollut aina lähellä isäni sydäntä, ja hän halusi nyt tehdä positiivista energiaa antavan kappaleen kanssani. Isäni sanoin: valo, elämä, rakkaus, ilo, hymy ja läheisyys ovat kaikki. Kun musiikin avulla saa ihmiset liikkumaan, rakastamaan, hymyilemään ja olemaan toistensa lähellä, on onnistunut, Anthuan sanoo tiedotteessaan.

ANTHUAN lähti Yhdysvaltoihin vuoden 2019 tammikuussa. Hänellä oli aikomuksena oleilla maassa pidempään tai kenties jopa pysyvästi, mutta korona muutti tilanteen nopeasti.

– Aika näyttää, milloin pandemian aiheuttama tilanne normalisoituu. Nyt panostan kotimaan projekteihin. Jonakin päivänä Yhdysvallat taas kutsuu ja siellä kesken jääneet asiat saavat uuden lähtölaukauksen.

Tulevaisuudenvisiona Anthuanilla on edelleen kehittyä ja edetä musiikin saralla, vaikkakin covid-19 toi matkaan ylimääräisiä mutkia.

– Uusia kappaleita on tulossa, ja esiinnyn Superwood-festivaaleilla tulevana syksynä. Toivottavasti koronatilanne sallii festivaalin järjestämisen.

Korona muutti suunnitelmia, mutta myös ajattelutapaa.

– Olin aiemmin kokenut, ettei minulla olisi enää annettavaa kotimaassa. Kun kerroin perheelleni aikeista lähteä aavikolle ja ettemme ehkä enää näkisi, äiti panikoi, veljeni soitti ja kaikki läheiset soittivat minulle vuorotellen. Isovanhempien terveydentilakin aiheutti huolta. Läheiset kertoivat tarvitsevansa energiaani.

Anthuanin oli mietittävä, mikä lopulta on tärkeää.

– Oli päästävä takaisin Suomeen. Välillä vaatii etäisyyttä, jotta osaa nähdä sen, mitä on lähellä.

Anthuanin ja hänen isänsä Arton (taiteilijanimeltään Rahu Fox), yhdessä tekemä kappale Nimeesi huudan on kuunneltavissa Youtubessa. Kappale julkaistiin 1.6. Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa.

Lue Artikkeli Keski-Uusimaan sivuilta: https://www.keski-uusimaa.fi/paikalliset/2044754